Medical

Een goede en gezonde huid bij intensieve medische behandelingen

Het moment dat je hoort dat je ziek bent, brengt veel veranderingen met zich mee!

Er toch goed en gezond uitzien, dat is wat je wilt wanneer je zware medicatie, een chemokuur of bestraling ondergaat. Er gebeurt in die tijd veel met jou, en ook met je huid. Chemotherapie en bestralingen drogen de huid uit en maken de huid vaak schilferig, overgevoelig, geïrriteerd en in sommige gevallen kan de huid gaan jeuken.

Wat maakt de Medical Collection zo uniek?

* Herstelt de huidflora en maakt de huid gezond
De producten uit de Medical Collection zijn de enige huidverzorgingsproducten in Nederland die speciaal ontwikkeld zijn voor de behandeling bij chemotherapie en intensieve medicatie en zijn zelfs specifiek in te zetten bij bestraling. Deze producten zijn uniek geformuleerd om de natuurlijke PH-waarde van de huid (5,5) te herstellen en de huidflora in balans te houden. Om de zuurmantel in balans te houden moet de PH-waarde van de producten rond de PH-waarde van de huid liggen. Hoe hoger de PH-waarde, des te droger, doffer en sneller geïrriteerd de huid is. En dat wil je bij chemotherapie en bestraling juist voorkomen. 

* Perfecte mix van hoog gedoseerde ingredienten, speciaal ontwikkeld voor de zwaar belastte huid
Ik Skin Perfection heeft bij de ontwikkeling van de Medical Collection gekeken naar de strikte voorwaarden waaraan deze producten moeten voldoen. Alle producten zijn voorzien van het NO-Label en bevatten geen huidonvriendelijke stoffen als parabenen, sulfaten, minerale oliën, geur-en kleurstoffen. Dankzij deze natuurlijke mediceuticals kunnen we ingrediënten efficiënt inzetten, zonder dat ze belastend zijn voor de zeer kwetsbare huid en toch een mooi resultaat behalen. 

* Veilig te gebruiken
Onze producten bevatten geen ingredienten die op straling van bijvoorbeeld radiotherapie reageren. Denk bijvoorbeeld aan metalen, zink of hormoonontregelende stoffen zoals fyto-oestrogenen uit bijvoorbeeld aloë vera. Ook zitten er geen xeno-oestrogenen in, zoals BPA. IK Skin Perfection kiest bewust om deze specifieke stoffen in de huidverzorging te vermijden, omdat ze de behandeling kunnen verstoren of de huid kunnen beschadigen. 

* Persoonlijke aandacht en begeleiding
IK Skin Perfection kiest bewust. Daarom biedt IK niet alleen producten aan om de huid preventief gezond te maken of te houden, maar is Elles Voet & Huidverzorging je persoonlijke coach. 
Elles als IK Medical Skincarae Specialist heb kennis van huidverzorging bij kanker. De gezichtsbehandelingen zijn dan ook speciaal afgestemd op jou huid. Ik geef advies voor thuisgebruik  van producten en over voeding en lifestyle bij medicatie. 


Waarom kan een schoonheidsbehandeling zo belangrijk zijn en voor jou betekenen?

* Schoonheidsbehandelingen en massages even geen genezing van jouw ziekte, maar kunnen wel een grote steun zijn.
* De behandelingen kunnen je zelfvertrouwen een boost geven en je huidherstel ondersteunen.
* Door het aanraken met aandacht wordt het moeilijk vertrouwen in je eigen lichaam hersteld. 
* Symptomen zoals pijn, spanning, stress, vermoeidheid en depressie kunnen verminderen.
* Tijdens chemo, bestraling of hormoontherapie kunnen de behandelingen ter ontspanning en/of huidondersteuning dienen.
* Bij IK Skin Perfection letten we goed op de juiste nazorg met een nazorgplan. Bijvoorbeeld als je aan je behandeling pigmentverstoringen of littekens overhoudt. Bij ons begint de nazorg al bij het intakegesprek. 

Medikal Reflex Treatment €45,-